You are currently viewing Peter II (1715 – 1730) Regjeringsperiode 1727-1730

Peter II (1715 – 1730) Regjeringsperiode 1727-1730

Peter II var sønn av Aleksej Petrivich og barnebarn av Peter den Store og Charlotte Christine of Brunswick-Lüneburg, kjent som Sophia Charlotte eller bare Charlotte.

Russland ble styrt av Mensjikov, som etterhvert ble meget arrogant og fikk mange fiender.

Dolgorukovene (og Mensjikov) ønsket at Peter skulle gifte seg med Maria Dolgorukov, slik at de kunne for fullt herredømme og makt over russland. Men like før bryllupet fikk Peter kopper og døde på bryllupsdagen, januar 1730. Dolgorukov ville at ha skulle signere et testamente på at Maria skulle få ta over makten, men han var så svak at han ikke klarte å signere. Det høye råd utnevnte Anna som den neste regenten. Anna var datter av Ivan V, som var Peter den Store´s halvbror.

Mensjikov ble syk og Peter benyttet anledningen til å flykte og å komme seg bort fra Mensjikov. Forlovelsen ble brutt og Mensjikov ble etterhvert strippet for all makt og titler og forvist til Sibir.

Peter ble en drukkenbolt og det var kun hans søster som var glad i han og prøvde å få han til å slutte. Begge foreldrene døde da han var svært ung. Hans ene søster døde også av tuberkulose da Peter var 14 år. Han begynte å drikke med sine vakter.
Etterhvert ble han forelsket i sin tante Elisabeth, men de fikk ikke gifte seg. Kirken forbød ekteskap mellom to som er så nær i slekt.

Peter II døde bare 14 år gammel.

Leave a Reply