You are currently viewing Elisabeth Petrovna (1709 – 1762) Regjeringsperiode 1740-1762

Elisabeth Petrovna (1709 – 1762) Regjeringsperiode 1740-1762

Elisabeth Petrovna var datter av Peter I og Katarina I.

Hun var en av de mest populære monarkene i Russland pga. sin opposisjon mot Prøysisk politikk. I tillegg proklamerte i begynnelsen av sin regjeringstid at hun aldri ville utstede en dødsdom, noe hun holdt. Dette var i sterk kontrast til sin forgjenger, Anna som drepte og torturerte over en lav sko.

Elisabeth gikk for å være den peneste i hele Russland og var veldig opptatt av sitt utseende. I selskapene var hun alltid beundret av de mannlige gjestene og kvinnene var redd for å kle seg for fint slik at de ble beskyldt for å konkurrere med henne

Elisabeth elsket parties og maskerader. Hun arrangerte selskaper ukentlig, for ikke å si daglig. Menn måtte ofte kle seg som damer og vise verca.
Hun brukte aldri den samme kjolen to ganger, og skiftet gjerne flere ganger daglig. Hennes garderobe bestod av over 15000 kjoler.
Elisabeth var livredd at noen skulle legge planer for å drepe henne, så hun sov aldri i samme rom to netter på rad. Hun bygde også om både dører, vinduer og trapper for å forvirre i forhold til adkomst og fluktruter.

Sammen med Maria Teresa av Østerrike og madam Pompadour, Ludvig XV’s offisielle første-elskerinne, dannet de en treenighet mot Fredrik den Store av Preussen, som sammen med Storbritannia gikk til krig. Den såkalte 7-årskrigen eller den tredje schlesiske krig som varte fra 1757 – 1763.

Første juledag 1761 døde Elisabeth. Hun utpekte Peter III som sin efterfølger.

Leave a Reply